Bikefitting

Nieuw: Bikefitting @ Inbalans – Balanced Bikefit

Heb jij klachten op de racefiets? Of ben je van plan een nieuwe racefiets te kopen? Dan kan Bikefitting misschien wel iets voor jou zijn.

Bikefitting is een dynamisch proces waarbij de ideale fietspositie wordt bepaald, aangepast aan het lichaam van de renner. We streven steeds naar de meest comfortabele positie, met een perfect evenwicht tussen het lichaam en de fiets.

Omdat de ideale fietspositie voor elke renner verschillend is, is een grondige analyse van het lichaam noodzakelijk. De mogelijkheden en beperkingen van het lichaam van de renner worden in kaart gebracht om op basis daarvan tot een correcte en comfortabele fietspositie te komen.

 “De fiets moet aangepast worden aan het lichaam van de renner, niet andersom.”

Bikefitting uitgevoerd door een sportkinesitherapeut

Een goede kennis van het lichaam is essentieel voor een goede Bikefit. Daarvoor ben je bij InBalans aan het juiste adres!

Omdat de ideale fietspositie voor elke renner verschillend is, is een grondige analyse van het lichaam noodzakelijk. Een goede anatomische en biomechanische kennis is daarom van essentieel belang. De individuele fysieke mogelijkheden en beperkingen van de renner worden door de sportkinesitherapeut in kaart gebracht, om op basis daarvan tot een correcte en comfortabele fietspositie te komen.

Verouderde statische opmetingen en technieken, uitgevoerd door iemand zonder de juiste anatomische kennis, zijn onvoldoende om tot een ideale fietspositie te komen!

De mogelijkheid bestaat dat de fysieke klachten van de renner niet enkel gerelateerd zijn aan een foute fietspositie. Door de uitgebreide lichaamsscreening worden eventuele andere oorzaken opgespoord, en kan er meteen gericht gehandeld worden door de sportkinesitherapeut.

Wanneer kan Bikefitting aangewezen zijn?

-Klachten op de fiets

-Klachten voorkomen

-Positie laten optimaliseren

-Nieuwe fiets kopen

-Prestaties verbeteren

-Na fysieke veranderingen (operaties, gewichtsverlies/toename,…)

 

Bikefitting_Tarieven

Contact – Afspraak maken

Graag nog meer informatie, of meteen een afspraak maken? Contacteer onze kinesitherapeut Jente Van Rooy via onderstaande gegevens, en wij helpen je zo snel mogelijk verder.

GSM: 0476099534
Email: info@balancedbikefit.be

Scroll naar boven
Scroll to Top