Osteopathie

Osteopathie

Wat is osteopathie?

 Osteopathie is een manuele behandelmethode die het lichaam als één geheel beschouwt. De kracht van osteopathie ligt net in deze holistische visie, waarbij kennis van anatomie (vorm van het lichaam), embryologie (ontstaan van deze vorm), neurologie (zenuwstelsel), fysiologie (werking van de stofwisseling) en pathologie (ziekteleer) wordt gecombineerd.

De osteopaat gaat in een uitgebreid klinisch onderzoek op zoek naar de mogelijke oorzaak van de klachten. Dit gebeurt door de beweeglijkheid van de weefsels te testen. In de behandeling die daarop volgt, staat het zelfregulerend vermogen centraal. We maken hierbij gebruik van verschillende manuele behandelmogelijkheden aangepast aan de noden van het lichaam (bijvoorbeeld: zachte bindweefseltechnieken, manipulatie- en mobilisatietechnieken, …).

Voor meer informatie over osteopathie kan u steeds terecht op www.osteopathie.be

Consultatie

Tijd

Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten

Betaling en vergoeding

De kosten voor de behandeling worden direct na de behandeling aangerekend en zijn cash ofwel via bancontact betaalbaar. Na betaling ontvangt u een attest, bestemd voor uw mutualiteit en op basis waarvan u een terugbetaling ontvangt tussen 10 en 15 euro.

Verwijzing

Voor een behandeling is er geen doorverwijzing nodig van een arts. De osteopaat is voldoende getraind om, indien nodig, de patiënt meteen door te verwijzen naar een arts. Een goede samenwerking tussen beide disciplines wordt zeer belangrijk geacht binnen de osteopathie.

Osteopathie2
Scroll naar boven
Scroll to Top